Oasis újra egyesül

Az Oasis, a legendás brit popzenekar, a következő nyáron sorozat koncertekre kerül sor, többek között a londoni Wembley Stadionban és a manchesteri Heaton Parkban. A "Wonderwall" és a "Don’t Look Back In Anger" slágereiről ismert együttes 2009-ben oszlott fel, miután a Gallagher testvérek, Liam és Noel összetűztek a színfalak mögött. A rajongók azóta könyörögnek az újraegyesülésért.

Az Oasis 2025 nyarán egyesült királyságbeli és írországi turnéra indul, összesen 15 koncertet jelentettek be. A Gallagher testvérek, akik nyilvános viszályukról voltak ismertek, 15 év után döntöttek úgy, hogy újra összeállnak. Liam Gallagher korábban meghívta Noelt az Oasis debütáló albumának, a Definitely Maybe-nek a 30. évfordulós turnéjára, de Noel visszautasította. Az együttes utolsó albuma 2008-ban jelent meg, amit Noel távozása követett 2009-ben a turné alatt.

A 16 éves szünet után az Oasis újraegyesül egy koncertturnéra. Noel és Liam Gallagher, akik a konfliktusaik miatt nem léptek fel együtt, egy 14 állomásos turnét jelentettek be 2025 júliusában és augusztusában az Egyesült Királyságban és Írországban. A turné dátumai Cardiffot, Manchestert, Londont, Edinburgh-t és Dublint is magukban foglalják. A jegyértékesítés 9 órakor kezdődik az Egyesült Királyságban, és egy órával korábban Írországban.

Az Oasis, a zenekar, amely több mint 15 évvel ezelőtt feloszlott a Gallagher testvérek közötti konfliktusok miatt, bejelentette a visszatérő turnét, amelyre 2025-re 14 koncertet terveztek. A múltbeli ellenségeskedésük ellenére Liam és Noel Gallagher újra egyesülnek a turnéra, ami meglepő fordulatot jelent. A koncertek Angliában, Írországban, Walesben és Skóciában kerülnek megrendezésre, beleértve olyan városokat, mint Cardiff, Manchester, London, Edinburgh és Dublin. Liam Gallagher nemrég turnézott a "Definitely Maybe" album 30. évfordulójának ünneplésére, ami arra utalhat, hogy a jövőben Magyarország is bekerülhet az Oasis turnéállomásai közé.

Az Oasis együttes 2025-ben egy 14 állomásos turnéra indul az Egyesült Királyságban és Írországban. A Gallagher testvérek, Noel és Liam, 15 év óta nem léptek fel együtt, miután Noel 2009-ben elhagyta a zenekart egy színfalak mögötti vitát követően. Annak ellenére, hogy mindketten kijelentették, nem fognak újraegyesülni, mostanra rendezték a nézeteltéréseiket. Az újraegyesülést fokozatos ráébredésként írták le, nem hirtelen döntésként. Egyelőre nincs említés arról, hogy új zenét írnának a turnéhoz.

A brit koncertkörút mellett az európai turné is szervezés alatt áll. A zenekar történetére visszatekintve, a kilencvenes évek iránti nosztalgia és a korábbi brit gitárzenekarok sikeres újraegyesülései is hozzájárulhattak a Gallagher testvérek döntéséhez. Noel Gallagher költséges válása is szerepet játszhatott a visszatérésben, hiszen állítólag 20 millió fontot kellett fizetnie. Az Oasis 1991-ben alakult, és a kilencvenes évek brit gitárzene reneszánszának egyik legfontosabb szereplője lett. A zenekar feloszlása után mindkét testvér szólókarrierbe kezdett, de egyikük sem érte el az Oasis-szintű sikert. A mostani turné kapcsán még nem ismert, hogy pontosan kik lesznek a zenekar tagjai, de feltételezhető, hogy Noel Gallagher Gem Archert, Liam pedig Boneheadet hozza majd a saját zenekarából. Az Oasis újraegyesülésének híre nagy várakozást keltett a rajongók körében, és a turné ígéretes közös ünnepnek ígérkezik.