Vonatgázolások és késések a vasúti közlekedésben

Mezőkövesdnél és Felsőgödnél történt vonatgázolások miatt jelentős fennakadások alakultak ki a vasúti közlekedésben. A MÁV járatai késésekre és útvonalváltozásokra kényszerülnek.

A Miskolcról 7:38-kor indult, Kassáról Hatvanba tartó vonat Mezőkövesdnél ütközött egy személlyel. Emiatt a Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Mezőkövesd közötti egyik vágányon a vonatközlekedés szünetel, várhatóan délelőtt 11 óráig tart a helyszínelés. Az érintett utasokat a Miskolcról 8:33-kor induló Tokaj InterCity-re szállítják át. A Budapest-Hatvan-Miskolc-Sátoraljaújhely vonalon 20-30 perces, esetenként akár 40 perces késésekre kell számítani.

Egy másik baleset Felsőgödnél történt, ahol a Nyugati pályaudvarról Vácra tartó vonat gázolt el egy embert, ami miatt Göd és Vác között szintén késések várhatóak. A MÁV-nak a Keleti pályaudvaron vasárnap este történt kisiklás miatt is nehézségei vannak, amely zavarokat okoz a közlekedésben. A Keleti pályaudvaron továbbra is korlátozások vannak érvényben, a vonatok más pályaudvarokat és állomásokat használhatnak, de a vasúti társaság még nem közölte, mikor oldódik meg a helyzet.