Kétéves gyermeket mentettek ki a kocsiból Szegeden

Egy majdnem kétéves gyermeket sikerült kimenteni egy forró napon Szegeden, miután véletlenül be volt zárva egy autóba. A Szegedi Rendőrkapitányság két ügyeleti tisztje, köztük Batki István Ádám, sietett a segítségére.

A gyermeket az anyja véletlenül zárta be az autóba, amikor éppen hazavinni készült az óvodából. A nő több próbálkozás ellenére sem tudta kinyitni az ajtókat, ezért hívta a rendőrséget. A rendőrök érkezése előtt más szülők vizet öntöttek az autóra, hogy megakadályozzák a túlmelegedést. Végül Batki István Ádám törzsőrmester betörte az ablakot egy kalapáccsal, és így mentette ki a sértetlen gyermeket.

Szakértők szerint egy zárt autóban a hőmérséklet 20 perc alatt elérheti a 43 Celsius-fokot, még akkor is, ha kívül csak 26-27 fok van. Egy 30-35 fokos napon az autó belseje fél óra alatt akár 70 fokra is felmelegedhet. Egy gyermeket autóban hagyni, még résnyire nyitott ablakokkal is, veszélyes lehet a gyors túlmelegedés miatt. A rendőrség azt tanácsolja, hogy forró időben, ha egy gyermeket autóban hagynak, azonnal hívják a segélyszolgálatokat.

Szerencsére a gyermek és az anyja mindkettő sértetlen maradt az eset után. A rendőrség gyors cselekvése és a szülők elővigyázatossága megakadályozta a tragédiát. A rendőrség honlapjának jelentése szerint a gyermeket a Szegedi Rendőrkapitányság két beosztottja mentette ki.