Novák Katalin a szegedi temetésen jelent meg először lemondása óta

Novák Katalin, Magyarország volt elnöke, először jelent meg nyilvánosan lemondása óta, amikor részt vett Király Levente színész temetésén Szegeden. Novák Katalin, aki szegedi származású, valószínűleg személyesen is ismerte Király Leventét. A volt elnököt fekete ruhában és napszemüvegben látták a férjével együtt a szertartáson. Király Levente, akit a Nemzet Színészének választottak, 87 éves korában hunyt el.

Novák Katalin február 10-én mondott le az államfői pozícióból, miután kiderült, hogy kegyelmet adott K. Endrének, aki egy bicskei gyermekotthon igazgatóhelyetteseként segített eltussolni egy pedofil bűncselekményt. A döntés ellentmondott a Fidesz családok és gyermekek védelméről szóló üzenetének, ami miatt kontroverziát váltott ki. A botrány óta Novák nem jelent meg nyilvánosan, bár májusban látogatást tett az Andalúz Királyi Lovasiskolában Spanyolországban, és júniusban a stuttgarti magyar-német labdarúgó-mérkőzésen is feltűnt, ahol a kegyelmi botrányról kérdezték.

A volt elnök továbbra is havi ötmillió forintos fizetést kap, és háromfős titkárság támogatja szakmai, politikai, diplomáciai és médiatevékenységei ellátásában.