Mosonmagyaróvári tragédia: Halálra gázolták a dílert

Mosonmagyaróváron egy négyfős társaság, amely három férfit és egy nőt foglal magában, fizetés nélkül akart kábítószert szerezni, de a tervezett lopás során halálra gázolták a dílert.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy olyan csoport ellen, akik 2023 novemberében úgy döntöttek, hogy nem fizetnek a kábítószerért, hanem inkább elhajtanak a helyszínről. A társaság legfiatalabb tagja, egy 17 éves fiú az interneten keresztül lépett kapcsolatba a 20 éves eladóval, aki 50 darab extasy tablettát ajánlott 160 ezer forintért.

A találkozóra Mosonmagyaróváron került sor, ahol a díler egy barátjával együtt jelent meg. A négy fiatal egy autóval érkezett, amit a 25 éves nő vezetett. A díler az utasoldali ablakon keresztül adta át a tablettákat, majd az anyósülésen ülő 21 éves terhelt utasítására a vezetőoldal felé indult, hogy átvegye a megbeszélt összeget.

Ekkor a nő, egy társa felszólítására, hirtelen elindult a járművel. A sértett megpróbálta megakadályozni, hogy a társaság elhajtson a kábítószerrel, ezért a járműbe kapaszkodott. A nő azonban tovább gyorsított, és végül 15-20 km/h sebességgel elsodorta a férfit, aki a betonra zuhant. A társaság ezután megállás nélkül távozott a helyszínről, a kábítószert pedig a hazaúton szétosztották egymás között.

A 20 éves sértett a betonra eséstől olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy pár nappal később a kórházban életét vesztette.

A 25 éves nőt, aki a járművet vezette, halált okozó közúti veszélyeztetéssel, minősített segítségnyújtás elmulasztásával, minősített zsarolással és kábítószer birtoklás bűntettével vádolják. A többi társ ellen minősített zsarolás, kábítószer birtoklás és segítségnyújtás elmulasztása miatt emeltek vádat. A sértett társát bűnsegédként elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt vádolják. A járművezető, aki a sértett halálát okozta, akár 15 év szabadságvesztésre is ítélhető a halmazati szabályokra figyelemmel.