Karambol és verekedés az M3-as autópályán

Két sofőr összetűzése miatt fizikai konfliktus alakult ki az M3-as autópályán, miután forgalmi terelés során összeakadtak, sávos terelőtáblákkal felfegyverkezve. Az incidens, amelyet videóra is rögzítettek, akkor kezdődött, amikor egy piros teherautó sofőrje megpróbált előre vágni, de nem sikerült neki, ami konfliktushoz vezetett egy másik autós sofőrrel, aki elégedetlenségében dudált. A vita fizikai küzdelembe torkollott, ami fél órás forgalmi késést okozott. Szerencsére a dulakodás ellenére senki sem sérült meg. A külföldi sofőrök úgy folytatták útjukat, mintha mi sem történt volna.

Az incidens egy videóban is megörökítésre került, amelyet a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. tett közzé a Facebook-oldalán. A konfliktus akkor eszkalálódott, amikor egy teherautó sofőrje megpróbálta levágni az autós sofőrt, ami fizikai összetűzéshez vezetett az úton. A konfrontációban külföldi állampolgárok vettek részt, és egy időre teljes forgalmi állás következett be.

Az autópálya üzemeltetője figyelmeztetett arra, hogy a forgalmi dugók során ne hagyják el a járműveket, és kerüljék az agresszív vezetési magatartást. A cég arra is felhívta a sofőrök figyelmét, hogy vezetés közben koncentráljanak a vezetésre és tartsanak megfelelő követési távolságot. Az eset rávilágít arra, hogy a terelés miatti nézeteltérések felesleges torlódást okozhatnak.

A videó szerint a kamionos előnyhöz akart jutni, bevágva egy személyautó elé, ám mindez nem jött össze, így a besorolásnál egymás mögé került a két jármű. A kamionos megelégelte a mögötte haladó reakcióit, így megállt, kiszálltak mindketten és indultak az események. Először csak kézzel lökdösték egymást, aztán a személyautós megragadta az egyik táblát és azzal próbálta leütni a kamionost. A kamionos viszont nem hagyta magát, ő is harci fegyvert ragadott, és kezdetét vette a "kardozás". Végül a kamion sofőrjének úgy sikerült visszamenekülnie a fülkéjébe, hogy a táblát neki vágta a férfinak. A verekedés során a sofőrök terelőtáblákkal is megvívták a harcot, ami csodával határos módon nem vezetett további balesethez. A dulakodás után a táblákat oldalra dobták, és elindultak, ekkor oszlott fel az álló kocsisor. Az MKIF hozzátette, hogy a "párbajig" egyáltalán nem volt dugó, de a két férfi miatt megállt a forgalom. Arra is felhívták a figyelmet, hogy az incidens nem csak szabálytalan, hanem még veszélyes is volt és arra kérnek mindenkit, hogy az autópályán, ha megáll a forgalom, ne szálljanak ki az autóból.