Mosonmagyaróvári ámokfutás: egy 19 éves lány késelési sorozatot indított családtagjai ellen

Egy családi veszekedés után apját és nagyanyját szúrta meg egy 19 éves mosonmagyaróvári lány, akit végül a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai fogtak el. Az eset során több sérült is kórházba került.

A tragikus események egy családi konfliktussal kezdődtek, amikor a lány többször is megszúrta rokonait az otthonukban. A veszekedés után a lány Mosonmagyaróvár belvárosa felé vette az irányt, ahol először egy 40 éves férfira támadt, majd egy dohányboltba lépett be.

A dohányboltban a lány ásványvizet vásárolt, de az eladó felszólítására sem hajlandó volt távozni, leült a hűtők elé. Ezt követően egy 60 év körüli férfit is megkéselt, aki az üzletbe érkezett. A késelések után a lány egy másik trafikba menekült, ahol az eladó azonnal rázárta az ajtót és értesítette a rendőrséget.

A helyszínre érkező TEK munkatársai fogták el a lányt, aki ellen őrizetbe vétel lett elrendelve. A család egyik szomszédja az RTL-nek nyilatkozva elmondta, hogy a lány korábban is zavart viselkedést mutatott, és kábítószer-fogyasztásra, valamint gyógyszerszedésre is utaló jeleket észlelt.

Az elkövetőt jelenleg elmeorvos vizsgálja, és az orvosi vélemény alapján döntenek majd arról, hogy börtönbe vagy elmegyógyintézetbe kerül-e. Az incidens során súlyos sérüléseket szenvedett egy nő és egy férfi, továbbá két férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, mindannyiukat kórházba szállították. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint két mentőhelikoptert riasztottak, és több mentőautó is érkezett a helyszínre.

A tragédiáról kevés részletet lehet tudni, de úgy tűnik, a támadást elkövető lány augusztus 10-én eltűnt mosonmagyaróvári otthonából, azóta nem érkezett vissza, életjelet nem adott magáról, tartózkodási helye ismeretlen volt, és a rendőrség kereste.