A bőnyi késeléses eset: A gyanúsított kislány továbbra is javítóintézetben

Továbbra is javítóintézetben marad az a 12 éves kislány, aki idén tavasszal hátba szúrta az osztálytársát egy bőnyi általános iskolában. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője, Sticz Tamás szerint a bíróság október végéig hosszabbította meg a gyanúsított letartóztatását.

Az eset április végén történt a bőnyi Szent István Általános Iskolában, ahol a kislány egy 25 centiméter hosszú konyhakéssel szúrta meg az osztálytársát az első óra utáni szünetben. A sérült gyereket életveszélyes állapotban mentőhelikopterrel szállították a győri kórházba, ahol megműtötték, és szerencsés módon hamar haza is engedték.

A támadó kislány egy listát vezetett, amelyen az osztálytársai nevei szerepeltek. A listán pirossal voltak megjelölve azok, akiket meg akart ölni, és zölddel azok, akiket nem. A rendőrség a listát és a használt kést is lefoglalta.

A Győri Törvényszék május végén tett közzé egy közleményt, amely szerint legfeljebb további három hónapra meghosszabbították a gyanúsított letartóztatását, amely augusztus végén járt le. A bíróság szerint fennáll a veszélye annak, hogy a kislány szabadlábon befolyásolhatná a tanúkat, ezzel nehezítve a bizonyítási eljárást.

A kriminológus szakértő szerint egy gyerek általában akkor nyúl erőszakos eszközhöz, ha ezt az indulatkezelést tanulta el a felnőttektől, vagy ha nem érzi magát biztonságban, és ezért védekező és támadásra kész pozícióba helyezi magát.