Tűzoltóautó balesete Szegeden

Szegeden a Rókusi körúton tűzoltóautó borult fel, miután összeütközött egy személyautóval és egy teherautóval. A baleset következtében a villamosforgalmat is akadályozták, és az érintett útszakaszt teljesen lezárták.

A tűzoltóautó egy személyautóval és egy teherautóval karambolozott, aminek következtében a tűzoltókocsi felborult és a villamosmegállót is lerombolta, letarolva annak esőbeállóját és korlátját. A helyszínre öt mentőautó érkezett, és bár a sérültek számáról és sebesüléseik súlyosságáról egyelőre nincs pontos információ, szemtanúk szerint több sérült is van. A szegedi hivatásos tűzoltók a Katasztrófavédelem műveleti szolgálatának irányítása mellett végzik a műszaki mentést.

A baleset miatt a 2-es villamos helyett pótlóbuszokat indítottak. Egy korábbi esethez hasonlóan, amely 2007-ben történt ugyanebben a kereszteződésben, most is sérültekkel járó incidensről van szó. Akkor egy szirénázó tűzoltóautó elé hajtott ki egy autó, amiben egy idős házaspár utazott, és nyolcan sérültek meg, köztük három tűzoltó súlyosan. Egy helyszínen tartózkodó nő szerint a mostani balesetet az okozta, hogy a megkülönböztető jelzést használó tűzoltóautónak nem adtak elsőbbséget.