Boris Brejcha koncertje problémákkal küzdött Budaörsön

Több ember rosszul lett a Budaörsi repülőtéren megrendezett Supernova Techno koncerten. A helyszínen egy fél literes víz ára 1999 forint volt, és a résztvevők hosszú sorokban álltak a belépésért és a vízvásárlásért a tűző nap alatt. Az elégedetlenkedő hozzászólások elárasztották a szervező és az esemény Facebook-oldalát.

Néhány résztvevő segítséget kért, és végül a mentősöknek és a kiérkező tűzoltóknak infúziós tasakokból és tömlő segítségével kellett vizet biztosítaniuk az embereknek. Panaszok érkeztek a bárok kiszolgálására és a biztonsági személyzetre is. Sokan a koncert vége előtt távoztak. Körülbelül 15 000 ember vett részt az eseményen. Boris Brejcha 2023-ban ugyanezen a szervezőnél problémamentesen töltötte meg az Arénát. A szervezőt megkeresték a koncert szervezésével kapcsolatos megjegyzésekért, de csak később reagáltak.

A Budaörsi koncerten órákig tartó sorok és vízhiány miatt panaszkodtak a Boris Brejcha rajongói. A szervezést a belépésnél tapasztalt hosszú várakozási idők, valamint a víz magas ára miatt kritizálták. Néhányan arról számoltak be, hogy egy idő után elfogyott a víz, és a bárokat be is zárták. A vészhelyzeti válaszadóknak tömlő segítségével kellett vizet biztosítaniuk. További problémák is felmerültek, mint például Boris Brejcha késleltetett kezdése és a rendezetlen távozás. A koncert szervezője, a Supernova Techno, hasonló események során már korábban is hasonló incidensekkel szembesült. A kapcsolatfelvételi kísérletek a szervezővel nem jártak sikerrel, de a szervezők később bocsánatot kértek a negatív élményekért és belső vizsgálatot ígértek a felelősök megtalálása érdekében.

A helyszín megközelítése is problémás volt, több órás sorok alakultak ki a parkolóban, és voltak, akiknek már nem is jutott hely, ami arra utalhat, hogy a szervezők több jegyet adtak el, mint amennyi parkolóhely állt rendelkezésre. A bejutáshoz is hatalmas sor állt, mivel egyszerre csak két embert engedtek be, és aki nem vette át a karszalagját délután öt óráig, annak 10 000 forint pótdíjat kellett fizetnie.

A VIP-szekció sem jelentett megoldást, ott is hosszú sorokkal és káosszal találkoztak a látogatók. A helyszínen nem volt árnyék, vizesblokkok vagy vízátjárók, és a tűzoltók által biztosított vízről sem tájékoztatták a résztvevőket. A koncert hangereje is problémát jelentett, mivel a zajterhelésre vonatkozó határértéket sem tartották be, és a koncertet a tervezettnél később fejezték be. A Budapesti Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy több bejelentés is érkezett a hangos zenével összefüggésben, de nem közölték, hogy intézkedés is indult-e a bejelentések ügyében. A közösségi médiában a résztvevők arra buzdítanak, hogy tegyenek bejelentést a különböző szerveknél, és hiányolják a kártérítés említésének hiányát.