Magyar Péter kórházlátogatásainak korlátozása

Magyarországi egészségügyi intézményekbe mostantól csak munkaidőben fogadnak látogatókat Magyar Péter személyében, Takács Péter államtitkár szerint. Magyar Péternek előzetesen időpontot kell egyeztetnie a kórház igazgatójával a szükséges információk megszerzéséhez.

Az intézkedést Magyar Péter zavaró viselkedése indokolta kórházlátogatásai során. Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára kijelentette, hogy Magyar Péter visszaélt a jogosultságaival, zavart okozva a kórházakban. Magyar Péter a Facebookon válaszolt, ahol Takácsot hazugsággal és uszítással vádolta, és lemondását követelte. Azt állítja, célja, hogy bemutassa a valós helyzetet a kórházakban, megakadályozva ezzel a kormányt az elengedhetetlen fejlesztések elhanyagolásában.

A konfliktus a két fél között tovább fokozódott. Az államtitkár szerint Magyar Péter rágalmazó kampányt folytat a kórházakban, míg Magyar Péter azt állítja, hogy csak a szükséges fejlesztések kiemelésére törekszik. Az államtitkár munkaidőre korlátozta Magyar Péter kórházi hozzáférését, indoklásként a zavaró viselkedést és az egészségügyi dolgozók iránti tiszteletlen megjegyzéseket hozva fel.

Magyar Péter tagadta, hogy zavarta volna az egészségügyi szolgáltatásokat, és azt állította, hogy a betegek és az egészségügyi dolgozók támogatását élvezi. Bírálta a kormányt az embertelen kórházi körülmények elhanyagolása miatt. Az államtitkár elutasította Magyar Péter cselekedeteit, mint az érzelmek szítását, és hangsúlyozta a kormány egészségügyi minőség javítására irányuló erőfeszítéseit.

Magyar Péter a kórházakban a fényképezésre vonatkozó korlátozásokat emelte ki, és állítólagos kísérleteket a rossz körülmények eltakarására. Ennek ellenére pártja folytatja a munkát, fenyegetések ellenére is. Magyar Péter és Kulja András augusztus közepén kezdte meg a kórházak ellenőrzését a körülmények felmérésére. Az államtitkár a cselekedeteiket szenzációhajhász politizálásnak minősítette.