Mentőhelikopterrel szállították kórházba a hajdúszoboszlói strandon újraélesztett kisfiút

Szombaton drámai pillanatokat élt át a hajdúszoboszlói strand látogatói, amikor egy nyolcéves kisfiú percekig a medence alján maradt. A helyszínre érkező mentők hosszú percekig küzdöttek az életéért, végül sikeresen újraélesztették, és mentőhelikopterrel szállították kórházba.

A Dehir.hu beszámolója szerint a baleset a hajdúszoboszlói strandon történt, ahol egy körülbelül nyolcéves kisfiú hosszabb időt töltött a víz alatt. A gyermeket a fürdőzők vették észre és emelték ki a vízből, mivel az úszómester egy oszlop miatt nem látta az esetet. A kiérkező mentők újraélesztették, majd a helyszínre érkezett mentőhelikopterrel siettek vele a kórházba.

Az Országos Mentőszolgálat megerősítette az esetet, és tájékoztatást adott arról, hogy több mentőegységet és egy mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre. A sikeres újraélesztést követően a kisfiút légi úton szállították kórházba, ahol jelenleg kómában van.

A hajdúszoboszlói strandon történt eset kapcsán további részletek egyelőre nem állnak rendelkezésre. Az esemény sokkolta a strand látogatóit, és felhívta a figyelmet a vízben való biztonság fontosságára. A gyermek lengyel édesanyja sokkot kapott, amikor meglátta, mi történt, és többször elájult. A strandvezető, Czegle-Pinczés Enikő nyilatkozatában elmondta, hogy a kollégák az eset észlelésekor azonnal szakszerű ellátásban részesítették a gyermeket és értesítették a mentőket. A kisfiú ügyében a rendőrség büntetőeljárást indított, hogy kiderítsék, hogyan történt pontosan a baleset.