Kolozsvári InterCity vonat kisiklása a Keleti pályaudvarnál

Vasárnap este egy Kolozsvárról érkező InterCity vonat kisiklott a Keleti pályaudvar közelében, Budapest területén. A baleset következtében jelentős késések és vonatkimaradások alakultak ki, és a Keleti pályaudvarra irányuló vonatforgalom szünetel.

A Claudiopolis InterCity öt kocsija érintett a balesetben, de személyi sérülés nem történt. A MÁV tájékoztatása szerint az elővárosi és távolsági vonatok más budapesti állomásokról indulnak. A Keleti pályaudvarra vezető sínek lezárása miatt a vonatok útvonalát módosították, és a helyreállítási munkálatok idejére alternatív útvonalakat jelöltek ki.

A forgalmi változások a következőképpen érintik a vonalakat: - A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon közlekedő vonatok csak Kőbánya felsőig mennek, onnan fordulnak vissza Hatvan felé. - A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonalon a vonatok Rákosig közlekednek, majd onnan térnek vissza Újszász felé. - A Budapest-Pécs és a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalak vonatai Kelenföldről fordulnak vissza.

Az utasok a vasúti jegyüket felhasználhatják az M2-es metrón a Keleti és a Déli pályaudvar között, az M4-es metrón, a 37A villamoson, valamint a 161-es és 168E buszon. A MÁV arra figyelmeztet, hogy a csehországi és szlovákiai vonatok esetében akár egy órás késések is előfordulhatnak csütörtökig.

A baleset miatt a Keleti pályaudvart érintő vonalakon korlátozásokra, késésekre és vonatkimaradásokra kell számítani. A részletes információk a MÁV honlapján érhetők el.