Andrew Tate és testvére, Tristan elleni vádak és a lefoglalt luxusautók

A román hatóságok ismét házi őrizetbe helyezték Andrew Tate-et, akit többek között prostitúció szervezésével és nemi erőszakkal vádolnak, míg testvérét, Tristant különleges bírói megfigyelés alatt tartják. A vádak szerint a testvérek brutálisan bántak az általuk futtatott nőkkel, és a lehallgatott beszélgetéseik is ezt támasztják alá.

A román bíróság döntése értelmében Andrew Tate-et házi őrizetbe helyezték, míg testvérét, Tristant különleges bírói megfigyelés alatt tartják. A vádirat szerint a testvérek gyakran brutálisan bántak az általuk futtatott nőkkel, és a lehallgatott beszélgetéseik is erre utalnak. Egyikükben például arról beszélgetnek, hogy mennyi pénzt kerestek a webcamozásra kényszerített nőkkel, és hogy egy nő betegsége ellenére is dolgoznia kellett volna. Egy másik beszélgetésben Andrew azt írja, hogy meg kell mondani az egyik nőnek, hogy tegye túl magát valamin, különben „megerőszakolja”.

A nyomozók által rögzített egyik beszélgetésben Tristan arról beszél, hogy az egyik áldozatuk kiakadt, és emiatt meg kellene vernie. Andrew reakciója szerint a nő nagyon részeg volt. Tristan azt mondja, hogy Andrew csak a honlapjuk pénztermelésével foglalkozzon, a lányok futtatását pedig bízza rá.

A testvérek egy másik beszélgetésében arról tárgyalnak, hogy nem akarnak kifizetni egy nőt, és megemlítik, hogy egy év alatt egymillió dollárt keresnek a futtatott nőkön. Egy hangüzenetben pedig arról van szó, hogy egy nőt teherbe kell ejteni, hogy megszabaduljanak tőle a következő hónapokra. Emellett Andrew egy nőket becsmérlő vloghoz akar több kevésbé népszerű lányt bevonni.

A román hatóságok szerdán Bukarestben és a közeli Ilfov megyében négy ingatlanban tartott razziák során 16 luxusautót, egy veterán 1500-as Ladát, egy motorkerékpárt, laptopokat, luxusórákat és készpénzt foglaltak le Andrew Tate romániai lakásából. A DIICOT szervezett bűnözés elleni ügynökség szombaton újabb járműveket foglalt le a Tate legnagyobb bukaresti ingatlanából.

Mindkét testvér Lutonban nőtt fel, és több millió követőjük van a közösségi médiában. Andrew Tate 2016-ban szerepelt a Big Brother brit változatában. A testvérek önmagukat nőgyűlölőnek vallják, és nézeteiket sokan kritizálták, különösen mivel túlnyomórészt fiatal, férfi közönségük van. A testvérek tagadják az ellenük felhozott jelenlegi és korábbi büntetőjogi vádakat, beleértve a kiskorúakat is érintő embercsempészettel és prostitúcióval kapcsolatos vádakat.

Az érintett nők szerint a két testvér gyakran bánt velük durván, erre utalnak a lehallgatott beszélgetéseik is, amelyeket a román Digi 24 szerzett meg. Az is kiderült, hogy a testvérek felvettek egy nőt, akinek a közösségi oldalak és az OnlyFans-fiókok kezelése volt a feladata.

Noha 2022-ben letartóztatták őket Bukarestben, és 2023-ban házi őrizetben is voltak, ezt később megszüntették. A testvérpár ellen most is zajlik az eljárás, de ők tagadják az összes ellenük felhozott vádat.