Többszörös késelés Mosonmagyaróváron

Egy 20 éves lány több embert is megkéselt Mosonmagyaróváron, köztük családtagjait és járókelőket. Az incidens során az anyját és apját 10-10 alkalommal szúrta meg, őket mentőhelikopterrel szállították kórházba. A támadások a belvárosban történtek, ahol a lány további két embert is megtámadott.

A támadások Mosonmagyaróvár különböző pontjain zajlottak, beleértve a Fő utcát és a Bartók Béla utcát, valamint a Zichy Mihály utcát. A helyszínre három mentőhelikopter érkezett a sérültek ellátására. A lány a családi otthonban kezdte a támadások sorozatát az Ipartelepen, ahol az anyját és apját súlyosan megsebesítette. A családtagok állapota kritikus lehet, mivel őket mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

A támadó a családi dráma után az utcára lépett, ahol először egy embert szúrt meg a Zichy Mihály utcában, majd továbbhaladva a Fő utcára, ahol még egy embert megkéselt. Egy dohánybolt tulajdonosát is megfenyegette, aki azonban sikerült magát bebiztosítania az üzletben, de ő is megsérült. A boltos az üzletből kimenekült, és az ajtót a lányra zárta. A helyszínre a Terrorelhárítási Központ (TEK) öt autónyi egységével érkezett, és a rendőrség a TEK műveleti egységének bevonásával fogta el a nőt a dohányüzletben.

A támadások pontos indítéka egyelőre ismeretlen, és a sérültek számáról, valamint állapotukról további információk nem állnak rendelkezésre. A rendőrség és a mentőszolgálatok jelenleg is a helyszínen vannak, és folytatják a nyomozást, valamint a sérültek ellátását. A Kisalföld információi szerint az elkövető, Zs. Kira augusztus 10-én 20.23-kor tűnt el mosonmagyaróvári otthonából, azóta nem adott életjelet magáról, a rendőrség is kereste. A rendőrség emberölés kísérlete bűntett elkövetése miatt büntetőeljárást indított az elkövető ellen.