Majka: Magyarország Mexikóhoz hasonlítható lesz

Majka, a népszerű rapper, a Strand Fesztiválon osztotta meg véleményét az Indexszel arról, hogy szerinte miért csökkentek a fesztiválok bevételei, és milyen irányba halad Magyarország az alacsony fizetések miatt.

A zamárdi STRAND Fesztivál az idei nyár egyik utolsó nagy rendezvénye, ahol az Index is jelen volt. Majka, aki a fesztivál egyik főfellépője volt, az Indexnek nyilatkozva kifejtette, hogy a fesztiválszervezőknek olyan műsorrendet kell összeállítaniuk, amely vonzza a közönséget és arra ösztönzi őket, hogy pénzt is költsenek. Azonban szerinte ennél sokkal súlyosabb problémák is nehezítik az ország helyzetét.

Majka szerint a magyarok pénztárcája nem bírja el a fesztiválok költségeit, és ez nem azért van, mert az emberek megunták volna a fellépőket, hanem mert az alacsony fizetések miatt nem engedhetik meg maguknak ezt a fajta szórakozást. Az előadó elmondása szerint a fesztiválszervezők az utóbbi időkben azzal szembesültek, hogy a forgalom harminc százalékkal visszaesett.

A rapper aggodalmát fejezte ki a jövővel kapcsolatban is, megjegyezve, hogy a középosztály eltűnőben van, és félő, hogy a társadalmi osztályok közötti szakadék a jövőben még tovább nő.

"Teljesen vicc, hogy egy olyan irányba halad az ország, hogy olyanok leszünk, mint Mexikó" – fogalmazott Majka, utalva arra, hogy a társadalmi egyenlőtlenségek növekedése Magyarországot hasonló helyzethez vezetheti, mint amilyen Mexikóban tapasztalható.