Tragikus tűzeset Pécsett

Pécsett, a Zsolnay Vilmos utcában egy családi házban tűz ütött ki szombat hajnalban, amelynek következtében egy idős férfi életét vesztette. A tűzoltók négy perc alatt megfékezték a lángokat, de a tragédia már bekövetkezett. A katasztrófavédelem tűzvizsgálatot indított a tűz keletkezésének körülményeinek feltárására.

A tűz a hétvégén történt, egy száz négyzetméteres épületben, ahol egy kanapé és annak környéke gyulladt ki egy öt négyzetméteres szobában. A tűzoltók gyorsan a helyszínre érkeztek, de az idős férfi, aki az egyik szobában tartózkodott, már nem élte túl a tűzesetet.

Az épületben nem volt füstérzékelő, ami segíthetett volna a korai észlelésben és a veszély gyorsabb elhárításában. A hatóságok hangsúlyozzák, hogy a lakóépületekben gyakori tűzokok az elektromos problémák és a nyílt láng használata. Néhány ezer forintért olyan füstérzékelőt is lehet kapni, amely nemcsak hangosan sípol füst esetén, hanem az okostelefonunkra is jelzést küld, ezért érdemes ilyet beszerezni, különösen az egyedül élő idősek számára.

A katasztrófavédelem folyamatban lévő vizsgálata remélhetőleg tisztázni fogja a tűz pontos okát, és további tanulságokat szolgáltat a hasonló tragédiák elkerülése érdekében. Az eset rávilágít a megelőzés és a megfelelő biztonsági intézkedések fontosságára.