A 'Most vagy soha!' című film nem hódította meg a tévénézőket

A TV2 által augusztus 20-án bemutatott 'Most vagy soha!' című film, mely a Márciusi Ifjakról és Petőfi Sándorról szól, nem ért el kiemelkedő nézettségi adatokat. A Nielsen piackutatási adatai szerint a fontos célcsoportban csak a 10. helyen végzett, míg a teljes lakosság körében még rosszabbul, a 16. helyen szerepelt.

A Rákay Philip által készített film, amely a mozikban még rekordbevételt ért el, a tévében nem tudott hasonló sikert elérni. A TV2-n az ünnepi tűzijáték után, 21:30-kor kezdődött a vetítés, amelyet az időjárás miatt egy órával későbbre, 22:00 órára kellett halasztani. Ez valószínűleg hozzájárult az alacsony nézőszámhoz.

A 18 és 59 év közötti korosztályban a film nézettsége alig haladta meg a 100 000 főt, pontosan 103 996 néző kapcsolt rá, ami a napi rangsorban csak a 10. helyre volt elegendő. Ezzel szemben a tűzijátékot négyszer annyian, az RTL-es Híradót és a Tényeket kétszer annyian nézték, és még a Duna TV-n sugárzott 'István, a király' rockopera, valamint a 'Raya és az utolsó sárkány' című animációs film is több nézőt vonzott.

A helyzet még kedvezőtlenebb, ha a teljes négyévesnél idősebb lakosságot nézzük, ahol a film csak a 16. helyen végzett 197 231 nézővel. Ebben a kategóriában még a köztévé déli híradója, a 'Világhíradó', és a 'Hungarikum Gálakoncert' is több nézőt csalogatott a képernyők elé. A 'Szerencsekerék' című műsor is népszerűbbnek bizonyult a 'Most vagy soha!'-nál, 188 ezer nézővel.

Volt azért siker is: a 4+-os célcsoportban, alig ezres különbséggel, de a 'Most vagy soha!' lenyomta a 'Raya és az utolsó sárkány' című animációs mesefilmet. Azonban a konkurens RTL-en sugárzott 'Raya és az utolsó sárkány' című animációs film még így is 15 ezerrel több nézőt vonzott. A Tények Pluszra pedig több mint kétszer annyian, 222 ezer néző volt kíváncsi.