Ittasan, lopott autóval okozott balesetet egy férfi a Thököly úton

Egy 23 éves férfi, K. Krisztofer lopott autóval okozott balesetet Budapesten, majd menekülés közben biciklit is próbált lopni, végül a rendőrök kábítószerrel együtt fogták el.

Péntek délután történt az eset, amikor a Pest megyei férfi először egy Mogyoródi úti telephelyen tört be egy autóba, ahonnan az indítókulcsot és egy bankkártyát tulajdonított el, de végül egy másik járművet is ellopott. A lopott autóval a Dózsa György út és a Thököly út kereszteződésében okozott személyi sérüléssel járó balesetet, amit követően cserbenhagyásos balesetet követett el, elhagyva a helyszínt.

A férfi ezután egy Thököly úti társasház udvarába beszökött, ahol biciklit próbált lopni, de tetten érték. A rendőrök fél órával később a Cházár András utcában fogták el. A férfi ellenőrzésekor kábítószer gyanús anyagot találtak nála, amit lefoglaltak, és mintavételre előállították. Az alkoholszonda eredménye alapján ittasság gyanúja is felmerült, amit a rendőrség külön szabálysértési eljárásban vizsgál.

Kiderült továbbá, hogy K. Krisztofer ellen a jászberényi rendőrkapitányság már korábban elrendelte a körözést lopás miatt. A rendőrség többrendbeli lopás, segítségnyújtás elmulasztása és kábítószer birtoklása gyanúja miatt indított eljárást ellene, szakértők bevonásával. A gyanúsítottat kihallgatták, őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását.