Vonatgázolás Balatonfenyvesen

Balatonfenyvesen egy kerékpárost gázolt el a vonat, emiatt szünetel a vonatforgalom a Balatonfenyves és Fonyód közötti szakaszon.

A Keszthelyről 6:48-kor Budapestre elindult Balaton IC (IC 867) egy gyalogos átjáróban ütött el egy kerékpárost Balatonfenyvesen. A baleset következtében péntek reggeltől Balatonfenyves és Fonyód között nem járnak a vonatok, és a helyszínelés idejére pótlóbuszokat állítottak be Fonyód és Balatonszentgyörgy között.

A MÁVINFORM tájékoztatása szerint a dél-balatoni vonalon a délelőtti órákban akár 1-2 órával hosszabb eljutási időre kell számítani. A friss információkért a MÁVINFORM híradása folyamatosan frissül, amelyet az érintett vonalról online is elérhetnek az utasok.

Ez a baleset nem egyedi eset, hiszen csütörtökön is történt hasonló incidens: a Déli pályaudvarról 12:35-kor Keszthelyre indult Balaton IC Balatonszemesen elütött egy embert egy gyalogos átjáróban, aki a baleset következtében életét vesztette. A MÁV tájékoztatása szerint az érintett szakaszon pótlóbuszok jártak a vonatok helyett Balatonboglár és Szántód között.

(A cikkben szereplő kép csak illusztráció.)