Pilisvörösvári gyújtogatás: A féltékeny férfi feladta magát

Négy család vált hajléktalanná Pilisvörösváron, miután egy férfi féltékenységből lelocsolta benzinnel párját és annak házát, majd lángra lobbantotta az ingatlant, amelynek következtében három másik ház is lakhatatlanná vált.

A tragédia augusztus 21-én hajnali 4 óra körül történt, amikor egy 32 éves férfi, B. Richárd, összeveszett élettársával és a nő házát benzinnel lelocsolva meggyújtotta. A tűz gyorsan átterjedt a szomszédos épületekre is. A házban tartózkodott a nő volt férje és két közös gyermekük, akik időben észrevették a tüzet, és épségben kijutottak a házból. A helyszínen tartózkodók közül senki sem sérült meg, de a tűzoltók órákig küzdöttek a lángokkal. A rendőrség emberölés bűntettének kísérlete miatt indított nyomozást az ügyben. A férfi a gyújtogatás után elmenekült a helyszínről, de augusztus 22-én este önként feladta magát a VIII. kerületi rendőrkapitányságon.

Az RTL Híradó beszámolója szerint a házban a nő, két huszonéves fia és öt unokája tartózkodott aznap. A férfi a kézi fűrészéhez használt benzint locsolta szerte a házban, és a bútorokra is, majd egy ablakon keresztül meggyújtotta azokat. A TV2 Tények információi alapján a gyújtogatás egy féltékenységi jelenetből indult ki.

A rendőrség a feltételezett elkövetőt, B. Richárdot, gőzerővel kereste, és a központi segélyhívón keresztül kérték a lakosság segítségét. A férfi azonban végül maga jelent meg a rendőrségen, ahol őrizetbe vették, és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt indult ellene eljárás. A nyomozók égésmaradványokat és benzines kannát is lefoglaltak a helyszínen. Kihallgatásán azonban nem tett érdemi vallomást.

A tűzveszély miatt félő volt, hogy robbanás is történik, mivel gázpalack volt az egyik égő házban, de a tűzoltóknak sikerült időben kihozniuk azt. A lángok három szomszédos épületre is átterjedtek, amelyek szintén lakhatatlanná váltak. A tűzoltók megakadályozták a tűz további terjedését. A rendőrök kezdeményezik B. Richárd letartóztatását, és a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja ellene az eljárást.