Bántalmazott nő kézjellel kért segítséget Kaposváron

Egy kaposvári nő a bántalmazásra utaló kézjellel kért segítséget egy ruhabolt eladójától, aki azonnal észlelte a bajt és értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkező rendőrök elfogták a 23 éves férfit, aki ellen kapcsolati erőszak megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

A kaposvári nő, aki egy agresszív férfival volt, kétségbeesésében jelezni mert a ruhabolt eladójának, aki felismerte a helyzet súlyosságát és feltűnés nélkül hívta a rendőrséget. A rendőrség a bántalmazott nő által használt kézjelzést grafikán is közzétette, amelyet korábban egy ismertető videóban is bemutattak, és amit azóta több mint 15 ezer alkalommal osztottak meg.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság leírása szerint ez az aprócska mozdulat egyszerre láthatatlan és mégis jól látható, néma, de mégis égbekiáltó, képes arra, hogy két, akár vadidegen embert egy pillanatra összekössön, életet mentsen, vagy egy elkeseredett sorsot fordítson meg. A rendőrök pár percen belül a helyszínre érkeztek, ahol elfogták a 23 éves férfit, akit kapcsolati erőszak megalapozott gyanúja miatt kihallgattak, őrizetbe vettek és a megelőző távoltartásról is intézkedtek.

Az eset kapcsán a rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy ha valaki erőszak áldozata lesz a kapcsolatában, vagy emberkereskedelem áldozatának véli valakit, hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon. Személyesen az Áldozatsegítő Központokban is kérhet segítséget, amelyek címlistáját a http://vansegitseg.im.gov.hu oldalon található. A NANE Egyesület segélyvonala is rendelkezésre áll bántalmazott nőknek és gyermekeknek, szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között a 06-80-505-101-es telefonszámon. Az esetről a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság egy videót is megosztott a Facebook-oldalán.