Több százezren ünnepelték az állami ünnepet a tűzijáték ellenére

Kovács Zoltán, az augusztus 20-i állami ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője szerint a budapesti központi eseményeket kiemelten nagy érdeklődés övezte, több százezren vettek részt a programokon és a tűzijátékon.

Kovács Zoltán a Facebookon köszönetet mondott a résztvevők türelméért és kitartásáért, valamint azért, hogy az időjárás viszontagságai ellenére is sokan megtekintették a tűzijátékot. Az operatív törzs vezetője tájékoztatása szerint a Szent István-napi rendezvények komolyabb fennakadás nélkül értek véget, és az eső okozta kellemetlenségek ellenére sem történt rendkívüli esemény.

A rendőrség országosan 324 rendezvény békés lebonyolítását biztosította kedd 23 óráig. A fővárosi közlekedésben még szerdán és csütörtökön is forgalomkorlátozásokra és változásokra lehetett számítani, például a Lánchidat és a Műegyetem rakpartot egy irányban nyitották meg reggel, míg a Műegyetem rakpartot és az Alkotmány utcát teljes szélességében csak pénteken a kora reggeli óráktól lehetett használni.

Kovács Zoltán megköszönte a szervezőknek, a rendvédelmi szerveknek, az állami közreműködőknek és szervezeteknek, minden fellépőnek és kiállítónak, valamint a több százezer látogatónak, hogy hozzájárultak az ünnepség biztonságos és sikeres lebonyolításához. Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs ezzel befejezte munkáját. A Telexen az állami ünnepségeket reggeltől követték, a tűzijáték leglátványosabb képeit pedig a Telex oldalán lehet megtekinteni.

Sokáig kérdéses volt, hogy meg lehet tartani vagy esetleg el kell-e halasztani a tűzijátékot, és ugyan este hétkor megszületett az akkor véglegesnek tűnő döntés, kilencórás kezdés előtt nem sokkal bejelentették, hogy a Budapestre lecsapó viharra tekintettel, tíz órakor kezdődik a műsor. Az operatív törzs a szituációt folyamatosan figyelemmel kísérte, a meghozott döntésekről a közönséget folyamatosan és haladéktalanul tájékoztatta. Az ünnepi tűzijátékról készült galériát az alábbi linken megtekintheti, ha pedig lemaradt a „Tűz és fények játékáról”, a kormány hivatalos YouTube-csatornáján visszanézheti.