Gyurcsány Ferenc a kormányt hűtlen kezeléssel vádolja

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, hűtlen kezeléssel vádolja a kormányt, mondván, hogy az irodavásárlásra fordított pénzből 15 ezer család lakhatási problémáját lehetne megoldani. Azt állítja, hogy a kormány családi és baráti köreihez túlárazottan vásárolnak ingatlanokat, és ezzel jól járnak. Gyurcsány szerint a kormány a Dürer Park irodaházakat is megvásárolta, amelyeket állami intézmények foglalnak majd el, és ezek az építkezések Garancsi Istvánhoz és Tiborcz Istvánhoz köthető cégekhez köthetők.

A kormány mindkét épületet megvásárolja, és a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Magyar Fejlesztési Bank költözik be oda. A kormány bankjának korábban a Parlament közelében lévő székhelyét is megpróbálták árverezni. Gyurcsány Ferenc azt is bejelentette, hogy feljelentést tesznek a kormány "kapzsisága, embertelensége és rossz gazdálkodása" miatt.

A DK elnöke kiemelte a kontrasztot a lakhatásra szoruló ezrek és a kormány kérdéses költekezési gyakorlata között, "szemtelen bűncselekménynek" nevezve az ingatlanok túlárazott vásárlását. Gyurcsány Ferenc szerint a kormányzati intézkedések nem a lakhatási válság kezelésére irányulnak, hanem inkább az irodákra költik a pénzt, amelyekből 15 ezer lakást lehetne építeni. A feljelentés mellett a DK elnöke hűtlen kezelés miatt is vádat emel az ügyben.