Közlekedési változások Budapesten a tűzijáték után

Augusztus 20-a után is maradnak még közlekedési fennakadások Budapesten, ahol a megszokottól eltérően kell közlekedni a következő napokban.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a Lánchíd és a Műegyetem rakpart egy irányban már szerda reggel 6 órától megnyílt a közúti forgalomnak. Azonban a Műegyetem rakpartot és az Alkotmány utcát teljes szélességében csak pénteken a kora reggeli óráktól lehet majd használni.

A közösségi közlekedésben is érvényben maradnak a változások. A 15-ös autóbusz módosított útvonalon, a Nyugati pályaudvar érintésével közlekedik, míg a 107-es autóbusz a Budafoki út érintésével éri el a BudaPartot. A Várkert rakparton a 19-es és a 41-es villamosok szerdán déltől már eredeti, teljes útvonalukon járnak.

A budai Várban fennálló korlátozások miatt a 16-os autóbusz továbbra sem közlekedik, a Széll Kálmán tér felől induló 16A és 116-os autóbuszok szerdán és csütörtökön egész nap csak a Szentháromság térig járnak. A budai Vár a Deák Ferenc tér felől a 216-os busszal érhető el.

A BKK azt javasolja az utasoknak, hogy az aktuális közlekedési rendről a társaság weboldalán tájékozódjanak.