A Starbucks új vezére magángéppel ingázik majd

A Starbucks három éven belül negyedszer cseréli vezetőjét, a cég új vezérigazgatója, Brian Niccol szeptembertől tölti be a pozíciót, és heti háromszor magángéppel fog ingázni kaliforniai otthona és a seattle-i munkahelye között.

A Starbucks idei üzleti eredményei nem állnak túl jól, ezért a vállalat minden lehetséges eszközt bevet a siker érdekében. Az új vezérigazgató, Brian Niccol, aki korábban a Chipotle texasi-mexikói gyorsétteremláncot irányította, szeptembertől veszi át a Starbucks irányítását. A CNBC információi szerint Niccolnak nem kell elköltöznie kaliforniai otthonából, a cég ugyanis kifizeti neki a Newport Beach és Seattle közötti, több mint 1600 kilométeres távolságot magángéppel történő ingázás költségeit.

Niccol a Starbucks igazgatótanácsának is elnöke lesz, és havi alapkeresete 1,6 millió dollár, azaz körülbelül 565 millió forint. Emellett teljesítményétől függően 3,6 és 7,2 millió dollár közötti készpénzes bónuszra is számíthat, valamint 23 millió dollár értékű részvényjuttatásra is jogosult. A cég biztosít számára egy Newport Beach-i irodát és egy általa választott asszisztenst is.

A Starbucks szóvivője elmondta, hogy Niccol elsődleges irodája a seattle-i ügyfélszolgálati központban lesz, és ideje nagy részét itt, valamint a világ különböző pontjain található üzletekben, pörkölőkben és irodákban tölti majd, ahol partnereket és ügyfeleket látogat. A szóvivő hozzátette, hogy Niccol időbeosztása meghaladja a hibrid munka irányelveit és a munkahelyi elvárásokat, amelyeket minden partnerükkel szemben támasztanak. A Starbucks alkalmazottainak 2023 óta kötelező heti három napot az irodában dolgozniuk, ami az új vezérigazgatóra is vonatkozik, így Niccolnak legalább ennyiszer repülőre kell majd szállnia.

Niccol korábban a Chipotle-nél is jó üzletet kötött, amikor a gyorsétteremlánc székhelyét a coloradói Denverből Newport Beachre költöztette. A nagyvállalatok vezérigazgatóinál egyre gyakoribbá válik, hogy rugalmasabb feltételek mellett végzik a feladatukat, mint az átlagos munkavállalók.