Szekszárdi lakástűzben életét vesztette egy idős nő

Hétfő éjjel Szekszárdon egy családi házban tűz ütött ki, amelynek következtében egy idős nő meghalt. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a tűz nem terjedt át a lakás felső szintjére.

Hétfőn éjjel 23 órakor érkezett jelzés a katasztrófavédelem ügyeletére, hogy Szekszárdon, a Fáy András utcában füstöl egy családi ház. A helyszínre érkező tűzoltók három járművel vonultak ki, és egy kétszintes, száz négyzetméteres sorházi lakásban találtak tüzet. A lángok a lakás alsó szintjén lévő húsz négyzetméteres nappaliban csaptak fel, ahol egy kanapé és egy fotel égett.

A tűzoltók egy idős, eszméletlen nőt hoztak ki az épületből, de sajnálatos módon az életét már nem lehetett megmenteni. A tüzet tíz perc alatt sikerült eloltaniuk, így megakadályozták a további terjedést.

A tűz keletkezésének okát még vizsgálják, de felmerült a gyanú, hogy a dohányzás okozhatta a tragédiát. A pontos körülményeket tűzvizsgálat fogja feltárni.

A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet arra, hogy a tüzek mielőbbi észlelésének egyik legjobb módja, ha otthonunkba füstérzékelőt szerelünk. Egy plafonra szerelt füstérzékelő a tűz keletkezésekor azonnal jelez, lehetővé téve a lángok megfékezését vagy az épület időben történő elhagyását és a tűzoltók értesítését.