Halálos vonatbaleset zavarja meg a balatoni közlekedést

Gárdonyban a Posta utcai átjáróban egy ember életét vesztette, miután elütötte a Vízipók InterRégió vonat. A baleset komoly fennakadásokat okoz a székesfehérvári és a balatoni vonalakon egyaránt.

A tragikus esemény kedden este történt, amikor a Balatonfüredről 16:23-kor a Déli pályaudvarra tartó Vízipók InterRégió vonat Gárdonyban elütött egy embert. A baleset következtében a személy a helyszínen életét vesztette. A vonat utasait egy másik, teljes útvonalon közlekedő járatra szállították át.

A baleseti helyszínelés miatt Kápolnásnyék és Gárdony között a vonatok csak egy vágányon közlekedhetnek, ezért jelentős késésekre kell számítani. Az esti órákban a székesfehérvári vonalon, valamint a csatlakozó vonalakon – így a balatoni vonalakon is – akár 1-2 órás késések, kimaradó, illetve rövidebb útvonalon közlekedő járatok előfordulhatnak.

A Mávinform tájékoztatása szerint a G43-as vonatok csak Kőbánya-Kispest és Martonvásár között járnak, továbbá Velencén és Velencefürdőn a vonatok mindkét irányban a 2. vágányon állnak meg. A Kőbánya-Kispestről 20:27-kor induló G43-as (3518) vonat csak Kelenföldtől közlekedik.

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep és a kapcsolódó budapesti tűzijáték, valamint a négynapos hosszú hétvége letelte miatt extrém nagy forgalom várható a Budapest felé vezető utakon és vasútvonalakon is késő délutántól. A vonatbaleset miatt így kisebbfajta káoszra lehet számítani a balatoni vasútállomásokon.