Parkoló autóra dőlt fa és számos kárt okozott a vihar Budapesten

Vasárnap éjszaka a VIII. kerületben egy parkoló autóra dőlt egy fa, és a tűzoltókat száz helyszínre riasztották a vihar okozta károk miatt. A fővárosi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a növényt a járműről, személyi sérülés nem történt.

A vasárnap éjjel és hétfő hajnalban az országon átvonuló vihar számos kisebb-nagyobb kárt hagyott maga után. A katasztrófavédelem műveletirányító ügyeleteire bejelentések érkeztek többek között Fadd, Dunakeszi környékéről, Székesfehérvárról, a Balaton mellől és a fővárosból.

A bejelentők elsősorban leszakadt faágakról, kidőlt fákról és megrongálódott kéményekről számoltak be. Békásmegyeren egy játszótéren, Gyomaendrődnél egy úton, Bátonyterenyén egy erdészházhoz vezető úton és villanyvezetéken, valamint Faddról, Sáregresről és Papkesziről kémények miatt kértek segítséget. Dunakeszin több helyen is faágak okoztak problémát, így a 2-es főútra is ki kellett vonulniuk a tűzoltóknak.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók folyamatosan dolgoznak a károk felszámolásán.

Totálkár

Egy másik beszámoló szerint, parkoló autóra hasadt egy mintegy tizenhat méteres fa vasárnap éjszaka Budapest nyolcadik kerületében, a Strázsa utcában. A jármű totálkárosra tört, de szerencsére személyi sérülés nem történt.