Lakástűz a Szent Lőrinc-telepen: Egy halálos áldozat

Hétfő délután kigyulladt egy lakás Budapest XVIII. kerületében, a Szent Lőrinc-telepen, ahol egy ember életét vesztette.

A katasztrófavédelemhez érkezett jelzés szerint egy ötszintes társasház egyik földszinti lakásában keletkezett tűz az Igaz utcában. Az ötven négyzetméteres lakás tizenkét négyzetméteres hálószobája égett teljes terjedelmében. A lakásban hárman éltek, ketten közülük ki tudtak menekülni, de a harmadik lakót, egy középkorú férfit, a tűzoltók eszméletlen állapotban hozták ki az égő szobából, aki sajnos életét vesztette.

A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően, mindössze öt perc alatt sikerült eloltaniuk a lángokat, így megakadályozták a tűz továbbterjedését a többi lakásra. A tűzeset során összesen négy ember szenvedett füstmérgezést. A tűz okának és körülményeinek kivizsgálását tűzvizsgálat fogja elvégezni.

A katasztrófavédelem felhívja a figyelmet a füstérzékelők fontosságára, melyek néhány ezer forintért beszerezhetőek és jelentősen hozzájárulhatnak a nagyobb tüzek megelőzéséhez. A plafonra szerelt füstérzékelők a tűz keletkezésekor azonnal jeleznek, így lehetőség nyílik a tűz gyors eloltására vagy az időben történő menekülésre, valamint a 112-es segélyhívószám tárcsázására.