Magyarország sikeres évtizede Kövér László szerint

Kövér László, az Országgyűlés elnöke szerint 2012 és 2022 között Magyarország történelmének egyik legsikeresebb évtizedét élte meg, amely gazdasági növekedést és életszínvonalbeli javulást hozott a magyarok számára.

A házelnök kiemelte, hogy ebben az időszakban a kultúra, a védelempolitika és a nemzetpolitika területén is jelentős eredmények születtek. Kövér László hangsúlyozta, hogy a COVID-19 járvány ellenére Magyarország számottevő teljesítményeket ért el, és a háború ellenére is képviselni kívánja békés álláspontját Európában, szemben a háborúpártiak politikai és pszichológiai nyomásával.

A házelnök beszédében rámutatott, hogy az ország célja az európai versenyképesség helyreállítása lesz a közelgő EU-elnökség alatt, és kiemelte a demográfiai kihívásokat, mint az illegális migráció okozta problémákat. Kövér László szerint a szuverenitás megőrzése kulcsfontosságú a nemzeti érdekek védelmében.

A politika nem csupán hobbi, hanem olyan világ, ahol döntések születnek, amelyek az emberek életét befolyásolják. A házelnök arra ösztönözte a fiatalokat, hogy választásokon túl is aktívan vegyenek részt a politikában, hogy formálhassák saját jövőjüket.