Sajóbábonyi raktártűz eloltva

A vasárnap délután keletkezett tüzet a sajóbábonyi raktárban, ahol veszélyes hulladékot tároltak, hajnalra sikerült eloltani. A tűzoltók hat vízsugárral, vízszállító és munkagép segítségével fékezték meg a lángokat, emberéletet nem veszélyeztetve.

A tűzesetet követően az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a miskolci és környékbeli tűzoltók hatékonyan avatkoztak be a Sajóbábony külterületén található, 900 négyzetméter alapterületű raktárban keletkezett tűznél.

Az ÉMK Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft. közleményében azt írták, hogy az üzemeltetési szabályzatnak megfelelően tárolt szilárd és iszapszerű ipari hulladékok feltételezett öngyulladása okozhatta a tüzet. A miskolci, kazincbarcikai, diósgyőri és szendrői hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával hat vízsugárral, vízszállító és munkagép bevetésével fékezték meg a lángokat.

Szilva István polgármester a Facebook-oldalán hangsúlyozta, hogy a tűz során senki sem sérült meg. A tűz olyan intenzitással égett, hogy a füstöt még a településtől 13 kilométerre fekvő Miskolcról is látni lehetett. A polgármester tájékoztatása szerint a Sajóbábonyi Vegyipari Parkban keletkezett tűz egy cég kezelésében lévő, zárt épületben található raktárban ütött ki.

A katasztrófavédelem speciális műszaki egysége a településen folyamatosan méri a veszélyes anyagok koncentrációját, biztosítva ezzel a lakosság biztonságát. Az esemény kiváltó okának felderítése további vizsgálatokat igényel mind az ÉMK Észak-Magyarországi Környezetvédelmi Kft., mind a hatóságok részéről.