Laczkó Zsolt a Budapest Honvéd új vezetőedzője

A Budapest Honvéd FC új vezetőedzőjeként Laczkó Zsoltot nevezték ki, aki korábban a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak volt a segítője. A klub tulajdonosváltását követően, Leisztinger Tamás cége, az Arago Sport Kft. megvásárlása után, Csertői Aurél távozása mellett döntöttek.

A Budapest Honvéd FC hivatalosan is bejelentette, hogy Laczkó Zsolt veszi át a csapat irányítását. A 37 éves tréner korábban játékosként bajnokságot nyert a piros-feketékkel, és 22-szer lépett pályára a magyar válogatottban. Edzői karrierjét a Puskás Akadémiánál kezdte, majd 2021-től a nemzeti csapat mellett dolgozott, és idén nyáron csatlakozott a Honvédhoz a második csapat vezetőedzőjeként, mostantól pedig az első csapatot irányítja.

Fórizs Sándor sportigazgató szerint Laczkó Zsolt szakmailag jól felkészült edző, aki hasonló elképzeléseket vall a futballról, mint ő maga. Laczkó a válogatottnál szerzett tapasztalatait is kamatoztathatja új pozíciójában. Mindketten a sok munkában hisznek és azt gondolják, hogy egy csapat csak akkor lehet eredményes, ha az edzői stáb példát mutat a játékosoknak és azon dolgozik reggeltől estig, hogy az együttes sikeres legyen.

Laczkó Zsolt elmondása szerint meglepődött, amikor felvetődött a lehetőség, de nem gondolkodott sokat, mivel tisztában van azzal, mit jelent a Honvédot irányítani. Marco Rossi véleményét is kikérte, aki támogatta őt ebben a döntésben. Laczkó hangsúlyozta, hogy a játékosfejlesztésben hisz, és kemény munkával kívánja elérni a sikereket.

A Honvéd az NB II. 2024/2025-ös szezonját nem kezdte jól, négy mérkőzésből csupán egyet tudott megnyerni, kétszer kikapott és egy döntetlent játszott, így négy egységgel a tabella 11. helyén áll. A klub tulajdonosváltását követően, Leisztinger Tamás cége, az Arago Sport Kft. lett az új tulajdonosa, és ezt követően távozott Csertői Aurél vezetőedző.

Leisztinger Tamás korábban a Diósgyőri VTK-nál is érintett volt, és a hozzá köthető Arago-csoport négy évvel ezelőtt jelentette be, hogy Kassán épít fociakadémiát. Az üzletember a DVTK kapcsán korábban elmondta, hogy legalább ötmilliárd forintot áldozott saját vagyonából a klubra.