Sajóbábonyi raktártűz: veszélyes anyagok égtek

Kigyulladt egy raktárépület Sajóbábony külterületén, ahol veszélyes anyagok is égtek. A tűzoltásban több város hivatásos tűzoltói vesznek részt, és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja a beavatkozást. A tűz emberéletet nem veszélyeztet.

A lángok egy kétezer négyzetméteres csarnok egy részében csaptak fel, ahol egy egyelőre ismeretlen anyag égett. A tűz a Sajóbábonyi Vegyipari Parkban keletkezett. A miskolci, kazincbarcikai, diósgyőri és szendrői hivatásos tűzoltók oltják a lángokat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a Minap.hu-nak elmondta, hogy a terület tűzvédelmi veszélyeztetettsége miatt a riasztás magas fokozatát és a kivonuló egységek számát a helyzet indokolja. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szerint a tűzoltók órák óta oltják a lángokat.

Szilva István, Sajóbábony polgármestere a Facebook-oldalán közölte, hogy a tűz a Sajóbábonyi Ipari Parkban keletkezett, egy cég kezelésében lévő, zárt épületben található raktárban. A raktárban található veszélyes anyagok oltását a sajóbábonyi létesítményi tűzoltóság és a vármegyei katasztrófavédelem közösen végzi. A polgármester kiemelte, hogy a tűz emberéletet nem veszélyeztet, és a katasztrófavédelem speciális műszaki egysége folyamatosan méri a veszélyes anyagok koncentrációját a településen.

Az MTI vármegyei tudósítója elmondta, hogy a füst a településtől 13 kilométerre lévő Miskolcról is látszik.