Tapolcai tragédia: Siklóernyős balesetben életüket vesztették

Vasárnap délután szörnyű baleset történt Tapolca közelében, ahol egy tandem siklóernyő lezuhant, és ennek következtében két ember vesztette életét. A baleset körülményeit jelenleg is vizsgálják.

A tapolcai repülőtér közelében történt incidens során egy férfi és egy nő halt meg, amikor a siklóernyőjük a levegőben bajba került és a földnek csapódott. A baleset pontos oka egyelőre ismeretlen, de a rendőrség és a légügyi hatóság szakértői már dolgoznak az ügyön.

Egy szemtanú beszámolója szerint a baleset a siklóernyő felhúzása közben történhetett, amikor az egyik utas lába beakadt egy kötélbe, ami következtében a szerkezet pörögni kezdett, majd mintegy száz méter magasból a földre zuhant. A tragikus esemény során életét vesztette egy körülbelül 50 éves férfi és egy harminc év körüli nő.

A rendőrség szóvivője, Nagy Judit is megerősítette a történteket, és a nyomozás további részleteit várhatóan a vizsgálatok előrehaladtával teszik közzé. A közösség és a repülési közösség mély gyászba borult, és együttérzésüket fejezik ki az áldozatok családjának és barátainak.