Halálos baleset az M3-as autópályán és további közlekedési események

Egy nő életét vesztette, amikor két személyautó összeütközött az M3-as autópályán Mezőkövesd közelében. A tragikus esemény vasárnapra virradó éjszaka történt, a baleset következtében a Nyíregyháza felé vezető pályaszakaszt lezárták.

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset a 125. kilométerszelvényben történt, ahol két azonos irányba haladó gépjármű ütközött össze. Mindkét autóban két-két személy utazott, akik közül mindenki megsérült, egyikük azonban olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette.

A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrség a baleset érintett szakaszát teljesen lezárta. A forgalmat Füzesabonynál terelik le az autópályáról, és Mezőkövesdnél lehet visszatérni a gyorsforgalmi útra. A rendőrség a honlapján keresztül közölte az információkat, és az MTI is beszámolt az eseményről.

A Blikk információi szerint a baleset a Mezőszemerei pihenőhely után történt, Vásárosnamény felé. A 33-as főúton, Füzesabony térségében egy személygépkocsi árokba hajtott, és a 15-ös kilométernél a forgalom félpályán halad. A 46-os főúton, Gyomaendrőd térségében, egy tehergépkocsi kerékpárost gázolt, az 55-ös kilométernél a főutat teljes szélességében lezárták, aki teheti, Körösladány felé tud kerülni.

A közlekedést nehezítő felújítások is vannak az utakon. A 25-ös főúton, Eger és Szarvaskő között burkolatfelújítás zajlik, emiatt a 19-es és 27-es kilométer között több szakaszon félpályás lezárás van érvényben, illetve helyenként jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Kamionstop

A kamionstop módosult, a hőség miatt rövidült az augusztus 20-ai, hosszú hétvégére, így most három rövid szakaszból áll. Hétfőn, azaz augusztus 19-én, teljes egészében szabad a közlekedés, azonban vasárnap, kedden, vagyis a nemzeti ünnep napján reggel 6 órától este 10-ig lesz érvényben.