Spanyolország sokkhatás alatt egy gyermek meggyilkolása miatt

Egész Spanyolország értetlenül áll egy vasárnap délelőtt történt szörnyű bűncselekmény előtt, amikor is egy futballpályán halálra késeltek egy 11 éves kisfiút.

A tragédia a toledói régióban, Mocejón nevű kisvárosban esett meg, ahol egy kapucnis férfi futballmérkőzés közben behatolt a sporttelepre és leszúrta Mateo keresztnevű 11 éves kisfiút. A gyermek a helyszínen életét vesztette, a mentőhelikopterrel kórházba szállítása ellenére is. A feltételezett elkövető, aki a jelentések szerint egy 18 év körüli fiatalember lehet, autón menekült el a helyszínről. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz utána, és a hajtóvadászat során helikoptereket is bevetettek.

Mocejón, ahol a szörnyű esemény történt, egy ötezer lakosú kisváros Toledo közelében. A meggyilkolt kisfiú egy helyi pékség tulajdonosának gyermeke volt, és a családja mélyen megrendült az értelmetlen gyilkosság miatt. A városkában mindenki szerette Mateót, aki nem volt ellenségekkel vagy haragosokkal körülvéve.

A város polgármestere, Conchu Cedillo háromnapos gyászt rendelt el a tragédia miatt. A szemtanúk szerint a gyilkos egy szürke Ford Mondeóba ugrott és hajtott el a helyszínről. A rendőrség lezárta Mocejónból kivezető összes utat, de feltételezik, hogy a gyanúsított már Toledóban rejtőzködhet.

A cikk érzékeny témája miatt a szerzők úgy döntöttek, hogy nem helyeznek el benne reklámokat.

Az RTVE műsorszolgáltató szerint kormányzati források megerősítették, hogy a támadás helyi idő szerint 10 óra körül történt. A spanyol csendőrség kiterjedt műveletet indított az elkövető felkutatására. Az indítékról egyelőre semmit sem tudni. A támadás Toledotól nagyjából tizenöt kilométerre történt. A jelentések szerint a férfi először másokat próbált leszúrni, de amikor azok elmenekültek, a kisfiú felé fordult, majd leszúrta. A támadónak minden bizonnyal nem volt konkrét célpontja.

A kiérkező mentőegységek kétségbeesetten próbálták megmenteni a kisfiú életét sikertelenül. A helyszínen halottnak nyilvánították. A hatóságok jelenleg is vizsgálják a horrortámadás körülményeit, és a rendőrség hajtóvadászat indított a gyanúsított után. Még egy helikoptert is bevetnek a gyilkos megtalálása érdekében.

– Minden gondolatunk a halott gyermek családjával és barátaival, valamint Mocejon városával van – mondta a tragédia kapcsán Milagros Tolon, a terület kormánymegbízottja.