Veszélyes időjárási viszonyok Bécsben

Szombaton délután kezdődött heves esőzés és zivatarok sújtották Bécset, ami körülbelül 600 tűzoltói bevetést eredményezett. Egy gyalogost elsodort a víz Döblingben, aki egy parkoló busz alá szorult, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Többen is mentésre szorultak liftből és aluljáróban rekedt autókból.

Szombaton Bécsben négyzetméterenként 110 liter csapadék hullott, ami nyári rekordnak számít a 152 éves meteorológiai adatok történetében. Az eddigi legmagasabb érték 139 liter volt négyzetméterenként, amit 1885 májusában rögzítettek.

A várost sújtó viharos időjárás jégesővel is járt, különösen a nyugati és északi részeket érintette a heves időjárás. Az utcák, pincék és a vasúti pályák elárasztása jelentős fennakadásokat okozott a vasúti és a légi közlekedésben. A Bécs-Schwechat repülőtér forgalma is ideiglenesen leállt a vihar miatt.

A Döbling kerületben történt tragikus esemény során egy nőt elsodort az ár és egy busz alá szorult, ahol életveszélyes sérüléseket szenvedett. A tűzoltókat több mint 600 esetben riasztották, hogy segítsenek a vihar által okozott helyzetekben, többek között embereket mentettek ki liftből és elárasztott autókból.

A városra lezúduló csapadék és a jégeső miatt várható, hogy a következő napokban is fennakadások lesznek a közlekedésben, különösen a vasúti és a légi forgalomban. A helyi meteorológiai szolgálat jelentése szerint szombaton mindössze egy óra alatt esett le az átlagos nyári esőzés nagy része Bécsben.

Karl Nehammer osztrák kancellár közösségi oldalán megköszönte a károk felszámolásán dolgozók munkáját, és kiemelte, hogy a viharok sok kárt okoztak Ausztria számos részén. A főváros keleti részein rekord mennyiségű csapadék hullott, Döbling városrészben a hatóságok négyzetméterenként 110 liter esőt regisztráltak, amit Kevin Hebenstreit meteorológus augusztusi rekordnak nyilvánított. A bécsi kerületben szombat délután egy álló busz alá taszított egy nőt a víztömeg, akit válságos állapotban szállítottak kórházba.

A Kronen Zeitung felvételein látható, hogy egyes utakon combközépig ér a víz az utcán.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.