Amerikai elnökválasztási kampány: Trump vs. Harris

Donald Trump küzd, hogy hatékonyan támadja ellenfelét, Kamala Harrist, aki lendületet kapott a kampányban. Trump nem tudta meghatározni Harrist a támogatói számára, gyakran ellentmondó leírásokat adva róla. Személyes támadásokra szorul, a politikai kérdések helyett. Trump kampánya összefüggéstelen és hiányzik belőle egy világos stratégia.

Trumpnak fegyelmezettebb és összpontosítottabb kampányt kell bemutatnia, ha lassítani akarja Harris lendületét. Kamala Harris olcsóbb élelmiszerekkel és ingatlanárakkal kampányol az alacsony jövedelmű rétegek számára az infláció miatt. Az Egyesült Államokban az élelmiszerek átlagosan 21%-kal drágábbak, de az infláció hároméves mélypontra csökkent.

Harris tervei között szerepel 3 millió új ingatlan építése és a bérleti díjak szabályozása. Joe Biden és Kamala Harris kiemelték, hogy sikerült mérsékelniük a gyógyszerek árát. Az amerikaiak többsége, 45% Trump gazdaságpolitikájában bízik, míg 38% áll Harris mellett. Trump "kommunista árkontrollt" vádolja Harris-t, de szakértők szerint az infláció főleg a Covid következménye. Harris és Biden szerint sikerült visszafogni az élelmiszerek áremelkedését, de a húsipar továbbra is drágulást tapasztal.

Harris visszaadta a reményt a demokratáknak, és Trump még nem tud mit kezdeni a helyzettel. A kampányban szereplő új szereplők és fordulatok mellett Harris kampánya eredményesnek látszik a közvélemény-kutatásokban. A republikánusokat fájó pontra érintette azzal, hogy "furának" nevezte Trumpot és alelnökjelöltjét. Trumpnak még fel kell vennie az uralmat a kampány felett, és a Project 2025 nevű terv is kihívást jelent számára.