A ráadásban szerzett góllal győzte le a Fradi az Újpestet

A Ferencváros labdarúgócsapata a hagyományos rivális Újpestet legyőzve szerezte meg sorozatban a 17. győzelmét az NB I-ben. A zöld-fehérek a mérkőzés hosszabbításában szerzett góllal múlták felül az ellenfelet, míg Varga Barnabás arcmaszkban tért vissza a kezdőcsapatba a súlyos fejsérülése után.

A labdarúgó NB I 4. fordulójában a címvédő Ferencváros 19:30-tól fogadta az Újpestet hazai pályán. A zöld-fehérek kezdőjébe ma este Varga Barnabás is visszatért, aki 55 nappal ezelőtt, a skótok elleni Európa-bajnoki csoportmeccsen szenvedett arccsonttörést. A válogatott támadó, aki majdnem két hónapot hagyott ki sérülése miatt, eddig nyolc meccsen kilenc gólt szerzett a lila-fehérek ellen.

A FradiMédiának adott interjúban Varga elmondta, hogy az első felugrásokba biztos óvatosabban fog bele menni, de utána minden visszazökken a régi kerékvágásba. A Ferencváros kezdőcsapatában Dibusz Dénes, Makreckis Cebrail, Cissé Ibrahim, Raul Gustavo, Ramírez Cristian, Abu Fani Mohammed, Rommens Philippe, Gruber Zsombor, Zachariassen Kristoffer, Ben Romdan Mohamed és Varga Barnabás kapott helyet, vezetőedzőjük Pascal Jansen, aki irányításával a csapat három meccs után százszázalékos mérleggel, kapott gól nélkül áll a bajnokságban.

Az Újpest csapatát Piscitelli Riccardo, Duarte André, Nunes Joao, Gergényi Bence, Bese Barnabás, Tajti Mátyás, Geiger Bálint, Tamás Krisztián, Ljuljics Matija, Brodic Fran és Mucsányi Márk alkotta, vezetőedzőjük Bartosz Grzelak.

A mérkőzésen a Ferencváros dominált, és bár az Újpest szervezetten küzdött, többnyire védekezni kényszerült. A zöld-fehérek már 3477 napja veretlenek az Újpesttel szemben, és 2016 napja pontot sem veszítettek városi ellenlábasukkal. A mérkőzés egyetlen gólját a csereként beállt Tosin Kehinde szerezte a 92. percben, ezzel a Ferencváros 1–0-ra győzött.

A meccs végén elszabadultak az indulatok a pályán, a már lecserélt Abu Fanit ki is állították. A nap további mérkőzésein a Diósgyőr 1–0-ra nyert a DVSC otthonában, míg a Kecskemét 2–1-re győzött az ETO FC Győr ellen. Az Újpestnek továbbra is várnia kell a győzelemre a Ferencváros ellen, hiszen 2015 decembere óta nem tudtak ellenük nyerni. Ez volt a 242. derbi, a zöld-fehérek 119 győzelemmel, 62 döntetlennel és 61 vereséggel bírnak az örökmérlegben.