RTL és 4iG stratégiai partnerség

Az RTL hálózat bejelentette stratégiai partnerségét a 4iG telekommunikációs vállalattal, amelynek értelmében az RTL+ streaming szolgáltatás kizárólag a 4iG platformján lesz elérhető. Az RTL cáfolta azokat a médiapiaci elemzők által felvetett spekulációkat, miszerint a partnerség összefüggésben állna az RTL.hu átalakításával, hangsúlyozva, hogy a döntéseket üzleti és szakmai szempontok alapján hozzák, biztosítva hírszolgáltatásuk függetlenségét.

Az RTL Magyarország határozottan cáfolta, hogy az RTL.hu átalakítása bármilyen kapcsolatban állna a 4iG-vel kötött stratégiai partnerséggel. Gábor Polyák médiaelemző összefüggést sejtett a megállapodások időzítése miatt, azonban az RTL válaszában kijelentette, hogy az RTL.hu-n végrehajtott változások gazdasági tényezők által vezérelt döntések voltak, és nem kapcsolódnak a partnerséghez. A vállalat kiemelte elkötelezettségét az önálló újságírás iránt, és tisztázta, hogy a döntéseket üzleti és szakmai megfontolások alapján hozták meg.

Az RTL.hu átalakítása egy magazinná történő átalakulása üzleti döntés eredménye, állítja a csatorna. Az RTL és a 4iG közötti stratégiai megállapodás biztosítja, hogy kizárólag a 4iG televíziós platformja nyújtson hozzáférést az RTL+ streaming szolgáltatáshoz. Annak ellenére, hogy spekulációk láttak napvilágot a megállapodás és az RTL.hu átalakítása közötti összefüggésről, az RTL kijelentette, hogy a döntést gazdasági tényezők vezérelték, amelyek az oldal hosszú távú fenntarthatóságának problémáit jelezték. Az RTL állítása szerint az átalakítás és a 4iG-vel kötött stratégiai megállapodás nem áll kapcsolatban egymással.