Medvetámadás Hargita megyében

Egy gombászó férfit támadott meg egy medve Hargita megyében, Csatószeg közelében. A férfi sérüléseket szenvedett, de állapota stabil, és a csíkszeredai megyei sürgősségi kórházba szállították.

Az augusztus 13-án történt támadás során a férfi kezén, lábán és arcán is megsérült. Az áldozatot társai mentették meg, akik vödrökkel és kutyákkal űzték el a támadó állatot. A csíkszeredai kórházban több harapás és karmolás okozta sérüléseket állapítottak meg nála.

Kozma István polgármester azonnal összehívta a medvetámadásra specializált csapatot, amely csendőrökből, vadászokból és állatorvosokból állt, de a medvét nem sikerült megtalálniuk. Ez az idén már a harmadik medvetámadás Hargita megyében. Az elmúlt hetekben több medvetámadás is történt Erdélyben, köztük egy tragikus kimenetelű eset, amikor egy 19 éves lány vesztette életét a Bucegi-hegységben, valamint további támadások Beszterce-Naszód és Maros megyékben.

A térségben évek óta nem történt medvetámadás, a környéket, ahol a baleset történt, előszeretettel látogatják a nagyvadak. Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője szerint a férfi több harapás és karmolás okozta sérülést szenvedett a kezén, a jobb lábán és az arcán. Az áldozatot szekérrel vitték olyan helyre, amelyet a mentőautó meg tudott közelíteni.