Mark Zuckerberg szobrot állíttatott feleségének

Mark Zuckerberg, a Facebook-alapítója egy több mint két méter magas szobrot készíttetett feleségéről, Priscilla Chanról, amelyet az Instagramon is megosztott.

Zuckerberg a római kori hagyományokat idézve állíttatta a szobrot, amelyet Daniel Arsham készített, aki korábban olyan neves márkákkal működött együtt, mint a Dior és a Tiffany. A techmilliárdos az Instagramon azt írta, szeretné feleleveníteni azt a szokást, amikor a tehetősebb férfiak szobrot emeltettek feleségük tiszteletére.

A szobor zöld színű, ezüst palástot viselő nőalakot ábrázol, és a Zuckerberg kertjében kapott helyet. Egy Instagramon közzétett képen Priscilla Chan is látható, amint fürdőköpenyben és egy kék bögréből iszik, a szobor előterében.

A Facebook-alapító követői között vegyesek a reakciók; vannak, akik rajongásukat fejezik ki, míg mások wife guyként aposztrofálják Zuckerberget, ami egy olyan férfira utal, aki feleségéről megosztott tartalmakkal szerez ismertséget a közösségi médiában, vagy kihasználja ismert felesége által generált figyelmet.