Tragédia Norvégiában: Meghalt egy 13 éves magyar fiú

Egy 13 éves magyar fiú életét vesztette, miután egy norvég folyóba esett, és az apja is hiába próbálta megmenteni. A fiú a Vas megyei Sárváron élt a szüleivel, és most kezdte volna a nyolcadik osztályt.

A tragédia hétfőn történt, amikor a fiú egy turistaútvonalon sétálva megpróbált egy fényképet készíteni a Bondhuselva folyóban lévő kövek egyikén állva, de elvesztette az egyensúlyát és a vízbe zuhant. Az áramlat azonnal magával ragadta, és néhány méter után a mélybe húzta. Az esetet követően az apa és egy másik felnőtt azonnal a vízbe ugrott, hogy megpróbálják kimenteni, de a folyó erős sodrása és a sok szikla miatt ez nem sikerült.

A helyi rendőrség kapitánya, Sigurd Børve az RTL Híradónak elmondta, hogy az első mentőegységek 15-20 percen belül a helyszínre érkeztek. Végül a bejelentés után bő két órával egy másik mentőcsapatnak sikerült kihúzniuk a fiút a vízből. A gyermeket ezután mentőhelikopterrel szállították kórházba, de sajnos már nem lehetett megmenteni az életét.

A fiú a Vas megyei Sárváron élt a szüleivel, akiknek egyetlen gyermekük volt. Zeneiskolába is járt, és a helyiek szerint okos és udvarias volt, aki mindig köszönt a szomszédoknak. A család három hétre utazott Norvégiába, és a következő hétvégén tervezték a hazautazást.

Az RTL megkeresésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium megerősítette, hogy az oslói magyar nagykövetség kapcsolatban áll a családdal, és kész minden lehetséges segítséget megadni a hozzátartozóknak.