Újabb üzemanyagár csökkenés várható szombaton

Szombaton ismét csökkenhetnek a hazai üzemanyagárak, a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára bruttó 2-2 forinttal mérséklődhet, ami hatással lehet a kiskereskedelmi árakra is.

A holtankoljak.hu szakportál információi alapján a csökkenés a hét harmadik árváltozását jelentheti, hiszen a héten már kedden a gázolaj, csütörtökön pedig mindkét üzemanyagfajta beszerzési ára csökkent. Utoljára tegnap csökkentek az üzemanyagok 4-4 forinttal. A pénteki átlagárak a következőképpen alakultak: a 95-ös benzin literenként 612 forintba, míg a gázolaj 615 forintba került. Jelenleg az árak így alakulnak:

  • a 95-ös benzin átlagára 609 forint,
  • a gázolajé 612 forint.

Ez a változás a kiskereskedelmi árakban is megjelenhet, így a fogyasztók olcsóbban tankolhatnak szombattól. Ha a kiskereskedők érvényestik az árcsökkenést, akkor az árak a következőképpen alakulhatnak:

  • 95-ös benzin: 612 Ft/liter
  • Gázolaj: 615 Ft/liter

Kedden az Economx azt írta, az üzemanyagár csökkenése alapvetően annak köszönhető, hogy 76 dollárig csökkent vissza a Brent típusú olaj hordónkénti ára az elmúlt napokban, ami 5 százalékos csökkenést jelent augusztus első napjaiban.