Vasárnap zárul a párizsi olimpia, sztárfellépőkkel és kaszkadőrmutatvánnyal

A vasárnapi olimpiai záróeseményen a Red Hot Chili Peppers, Billie Eilish és Snoop Dogg is színpadra lép, akik Los Angeleshez kötődnek, a következő olimpia helyszínéhez. A biztonságra kiemelten odafigyelnek majd, miután a héten egy terrortámadást hiúsítottak meg Bécsben.

A hagyományokhoz híven a záróeseményen átadják a stafétát a következő olimpia helyszínének, így több Los Angeles-i előadó is fellép majd. Az előre felvett és élő műsorszámokból álló fináléban Billie Eilish, a Red Hot Chili Peppers és Snoop Dogg mellett a francia AIR és Phoenix együttesek is szerepelni fog.

Snoop Dogg különösen aktív szerepet vállalt az idei olimpián: ő vitte az olimpiai lángot, több versenyen tudósított, és még úszóleckéket is vett Michael Phelpstől. A záróeseményen a fellépések mellett Tom Cruise is megjelenik majd, aki a Stade de France stadion tetejéről leereszkedve repül át Los Angelesbe, és az ikonikus Hollywood felirat egyik O betűjén fog átejtőernyőzni. A mutatványt a pletykák szerint még márciusban vették fel.

A Variety információi szerint a záróeseményen a fellépők előtt és után is fokozott biztonsági intézkedésekre számíthatunk, miután a héten egy terrortámadást hiúsítottak meg Taylor Swift bécsi koncertjén. A veszélyre való tekintettel a lap beleegyezett, hogy nem közli az előadások pontos helyszínét.

A vasárnapi záróünnepség végén Karen Bass, Los Angeles polgármestere átveszi az olimpiai lángot Párizs polgármestere, Anne Hidalgótól. Ha a nyitóünnepség extravaganciájából indulunk ki, ahol Céline Dion és a Gojira is fellépett, akkor a záróeseményen is hatalmas show-ra számíthatunk. Az esemény rendezői, Thomas Jolly és Thierry Reboul azt ígérik, hogy a show science-fictiont és antiutópiát is felhasználva fejezi ki, mennyire fontos megtartani az olimpia hagyományát.

A Los Angeles-i olimpiát 2028. július 14. és 30. között rendezik meg. A záróeseményre vasárnap 21-től 23:15-ig kerül sor.