Budapesti átláthatóság a célkeresztben

Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője, és Vitézy Dávid, korábbi főpolgármester-jelölt, megvitatták a korrupció felszámolásának lehetőségeit a Budapesti Önkormányzatnál. Egyetértettek abban, hogy a városi cégek vezetőinek kiválasztása nyílt és átlátható pályázatokon keresztül történjen.

Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője, "informálisan egyeztetett" Vitézy Dáviddal, aki korábban az LMP és a Fidesz támogatásával indult a budapesti főpolgármesteri posztért. Megállapodtak abban, hogy a Budapest működőképességének biztosítása és a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó cégek vezetésének kiválasztása fontos kérdések, és ezeket nyílt, transzparens pályázatokon keresztül kell megoldani. Magyar Péter hangsúlyozta, hogy a Tisza Párt célja egy hatékonyabb és átláthatóbb városi kormányzás megvalósítása.

A Tisza Párt, amely 10 mandátumot szerzett a városi tanácsban, az átláthatóságra és a hatékonyságra törekszik a kormányzásban. Vitézy Dávid kiemelte, hogy a vezetők átlátható kiválasztása elengedhetetlen a város fejlődéséhez, és hogy az eddigi mutyiknak el kell tűnnie. A Fidesz párt azonban elutasítja az ellenzéki pártokkal való tárgyalást, a DK pedig a Tisza Pártot "Kis Fidesz"-nek nevezte az együttműködési kísérletük miatt.

Magyar Péter tervei között szerepel, hogy a közelmúltban lezajlott választások után felkeresi a budapesti frakciók vezetőit, hogy egyeztetéseket folytasson velük. Korábban már tárgyalt Karácsony Gergellyel is, és további egyeztetéseket tervez a fővárosi frakciók vezetőivel. A Tisza Párt kiemelten kezeli a budapesti lakosok érdekeit, és nem törekszik pozíciókra a városban. Magyar Péter a Facebookon tett bejegyzésében említette, hogy már megkereste Szentkirályi Alexandrát is, azonban a Fidesz korábbi főpolgármester-jelöltje nem volt hajlandó leülni vele, mivel a Fidesz nem működik együtt és nem egyeztet azokkal, akik Gyurcsány Ferenc jelöltjét támogatják.

A budapesti politikai helyzet továbbra is változékony, és még nem világos, milyen koalíció jöhet létre az ősszel felálló új közgyűlésben. Magyar Péter már a választások előtt azt mondta, hogy ügyek mentén támogatná Budapest működését. Vitézy Dávid "programalapú együttműködést" szeretne, amiben a saját frakciójára, a Kutyapártra és a Tisza Pártra számít. Karácsony Gergely pedig többször nyilatkozott már úgy, hogy ő egy DK-MSZP-Párbeszéd+Tisza Párt+Kutyapárt-együttműködést lát maga előtt. Magyar Péter kiemelte, hogy a Tisza Párt alapozva a június 9-i választói felhatalmazásra, egy sokkal takarékosabb, átláthatóbb és politikai kompromisszumokat is követelő közös munkában hisz.