A Sziget Fesztivál második napja: Azahriah viharos sikere és egy váratlan lemondás

A Sziget Fesztivál második napján Azahriah lenyűgöző produkcióval hódította meg a Nagyszínpadot, miközben a fesztivál harmadik napján egy váratlan lemondás érkezett: DJ Seinfeld nem áll színpadra.

A Sziget Fesztivál csütörtöki napján Azahriah, a fiatal magyar énekes, a Puskás Aréna után a Nagyszínpadon is megmutatta tehetségét, és a buli több helyszínen is zajlott. A fesztivál első napján Kylie Minogue lépett fel, aki 363 millió forintot kapott a budapesti koncertért.

Azahriah a Sziget nagyszínpadán olyan energikus és magával ragadó előadást nyújtott, hogy a headliner előadók is megirigyelhetnék. A közönség, amely a világ minden tájáról érkezett fesztiválozókból állt, teljes mértékben átadta magát a teljes felszabadultság élményének. Az énekes és csapata egyedi setlisttel kápráztatta el a tömeget, amely a koncert végére már erőteljesen megtelt.

Azahriah a szokásos repertoárjától eltérően, reggae-s hangzásvilágot hozott a Szigetre, de a nagy slágereket sem hagyta ki. A magyar közönség mellett a külföldi fesztiválozók is élvezték a produkciót, amit a "Mi a f*sz van, Sziget?" felkiáltással és a magyar nyelvű közönségkapcsolattal is fűszerezett.

A fesztivál harmadik napján, pénteken azonban egy váratlan fordulat következett be. A svéd DJ Seinfeld, aki a Colosseumban lépett volna fel, előre nem látható okok miatt lemondta a fellépését. A szervezők a közösségi oldalukon keresztül közölték a hírt, és arra buzdították a látogatókat, hogy az új programlistáról a honlapjukon tájékozódjanak.

DJ Seinfeld, polgári nevén Armand Darius Anders Jakobsson, egy rövid közleményben fejezte ki sajnálatát, hogy nem tud részt venni a fesztiválon, és reményét, hogy hamarosan kárpótolni tudja a rajongóit. Az előadó ennél részletesebben nem indokolta a lemondás okát.

Azahriah koncertjén a vizuális látványelemek sem maradtak el, a szikra, tűz és tűzijáték gondoskodott a felejthetetlen élményről. A zenekar minden tagja megkapta a maga pillanatát a reflektorfényben, és a közönség is aktívan részt vett a show-ban, például a "Habibi" alatt szinkronban ugráltak fel a dal berobbanásánál. A koncert hibátlan volt, bár a hangosításon lehetett volna csiszolni, mivel Azahriah hangja alkalmanként nehezen volt hallható.

A Sziget-es koncert minden előadó életében fontos állomás, és Azahriah bizonyította, hogy zenéje nem csak a magyar, hanem a nemzetközi közönséget is képes megszólítani. A produkciója megüti a nemzetközi színvonalat, és sokkal őszintébb koncertet nyújtott, mint előző este Kylie Minogue. Azahriah sikerével újra bebizonyította, hogy a határ számára tényleg a csillagos ég.