Tűzesetek a XI. kerületben: lakás és mélygarázs is lángba borult

Budapest XI. kerületében két külön tűzeset is történt: egy szeméttel teli lakásban és egy mélygarázsban is lángra kapott a tűz. Mindkét esetben a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően sikerült megfékezni a lángokat.

A XI. kerületi Albert utcában egy tízemeletes épület harmadik emeleti lakásában keletkezett tűz. A lakásban felhalmozott szemét gyulladt meg, és a tűzoltók légzésvédelem mellett avatkoztak be. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveleti szolgálatának irányítása alatt több fővárosi hivatásos tűzoltó egység dolgozott a helyszínen. A tűzoltók eloltották a tüzet, és emeletről-emeletre járva átnézték azokat a lakásokat, amelyekbe be lehetett jutni, a többit kívülről, drónnal vizsgálták át.

Egy másik esetben a Kányakapu utcában egy mélygarázsban csaptak fel a lángok, ahol egy nagyjából 180 négyzetméteres területen három autó kiégett. A tűzoltók a garázsban keletkezett tüzet eloltották, majd átvizsgálták és átszellőztették a háromlakásos épületet. A lakók visszatérhettek otthonukba, bár az épületről leválasztották a közműveket. Az anyagi kár jelentős mértékű. A lakók robbanást is hallottak, ami feltehetően a tűz keletkezésekor történt.

Mindkét tűzeset során a tűzoltók gyors és hatékony beavatkozása elengedhetetlen volt a károk minimalizálásában és a lakók biztonságának megőrzésében. Az esetek kapcsán további részletek még nem állnak rendelkezésre.