Ittas férfi fenyegetőzött gázfegyverrel a Parlamentnél

Térfigyelő kamera rögzítette, hogy augusztus 28-án reggel egy ittas férfi fegyverrel hadonászott és kiabált a járókelőkkel a Parlament közelében, az M2-es metró kijáratánál, akik azonban nem törődtek vele és tovább sétáltak.

Az országgyűlési őrök a monitoron keresztül észlelték az esetet, és azonnal értesítették a készenléti rendőröket, valamint a Parlament előtt őrködő kollégáikat. A helyszínre érkező rendőrök a férfihoz siettek, aki még a rendőri felszólítás ellenére is kiabált és hadonászott, bár a fegyver ekkor már a tokjában volt. A rendőrök testi kényszer alkalmazásával a földre vitték és megbilincselték a férfit. A ruházatának átvizsgálása során egy betárazott és kibiztosított állapotban lévő gáz- és riasztófegyvert, egy teleszkópos botot, valamint több lőszert is találtak nála. Az alkoholszonda pozitív értéket mutatott, és a férfi a rendőröknek nem is tagadta, hogy alkoholt ivott.

A 51 éves ózdi férfi ellen a V. Kerületi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indított büntetőeljárást, és a kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe került. A férfi közvetlen veszélyt senkire nem jelentett, a bűncselekmény során lövést nem adott le.